Kokoelmat

Suomen Metsästysmuseo on eräkulttuurin tietokeskus, jonka esine- ja valokuvakokoelmat, arkisto ja kirjasto ovat kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä. Museon kokoelmiin voi tutustua internetissä Kantapuu-tietokannassa.

Suomen Metsästysmuseo tallentaa metsästyksen historiaa ja metsästysperinteisiin liittyvää aineistoa. Kokoelmat muodostavat sen toiminnan perustan ja metsästykseen liittyvien esineiden, kuvien, filmien, muistitiedon, arkistoaineistojen ja julkaisujen tallentaminen ja esittely ovat museon perustehtäviä.

Kokoelmat palvelevat yhteiskuntaa ja asiakkaita – näyttelyvieraita, oppilaitoksia, tiedotusvälineitä, tutkijoita, erä- ja luontoharrastajia sekä tulevia sukupolvia. Museo on yhteiskunnan muisti, joka ulottuu yksilön muistia pitemmälle.

Lahjoita Metsästysmuseolle!

Suomen Metsästysmuseo ottaa vastaan lahjoituksia sekä yhteisöiltä että yksityishenkilöiltä kokoelmaohjelmansa suunnitelmaa noudattaen. Lahjoituksesta on hyvä sopia etukäteen ottamalla yhteyttä museoon joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Museo arvostaa erityisesti lahjoituksia, joihin liittyy tarina tai muuten mielenkiintoista taustatietoa. Museo ei siis tallenna vain esineitä, vaan myös niihin liittyviä tietoja ja muistoja.

Museolle lahjoitettavan esineen ei tarvitse olla vanha ja harvinainen, vaan myös uudehkot ja yleisesti käytössä olleet esineet saattavat täydentää museon kokoelmia arvokkaalla tavalla.

Jokaisesta lahjoituksesta tehdään museon ja lahjoittajan välille sopimus, jossa sekä omistus- että hallintaoikeus siirtyvät Metsästysmuseolle. Muunlaisilla ehdoilla lahjoituksia otetaan vastaan vain poikkeustapauksissa.

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu