Kuukauden kokoelmalöytö helmikuu 2014

Karjalan Kennelklubi

Karjalan Kennelklubin seuramerkin on suunnitellut Erkki Tanttu. Kuva: Suomen Metsästysmuseo.

Kennelkerhon naamiaiset Viipurissa 1934

Viipuri oli tunnettu myös vireästä kennelharrastuksestaan. Viipurilainen Karjalan Kennelklubi edisti tarmokkaasti kenneltoiminnan kehitystä Itä-Suomessa järjestämällä näyttelyitä, metsästyskokeita, pitämällä kursseja palkintotuomareille ja julkaisemalla alaan kuuluvaa kirjallisuuttakin.

Karjalan Kennelklubi kutsukirje

Kutsukirje Karjalan Kennelklubin kutsukirje naamiaisiin 17.3.1934. Kuva: Suomen Metsästysmuseo.

Monipuolinen toiminta kysyi varoja. Kennelharrastuksen rahoittamiseksi järjestettiin mm. joka kevät naamiaiset hotelli Knut Possessa! Oheisessa 80 vuotta sitten lähetetyssä jäsenkirjeessä kerrotaan juhlan alkavan klo 21, jolloin orkesteri aloitti. Naamiot poistettiin klo 24 ja sen jälkeen nautittiin illallinen. Ilmoittautua sai Knut Possen hovimestarille. Vanha iloinen Viipuri oli uskollinen tyylilleen!

Kutsukortti Karjalan Kennelklubin naamiaisiin

Kutsukirjeeseen liitetty kutsukortti n:o 141. Sekä kirje että kortti kuuluvat Suomen Metsästysmuseon arkiston kokoelmiin. Kuva: Suomen Metsästysmuseo.

Teksti: Pekka Allonen