09.10.2018 - 04.11.2018

Näyttely koostuu Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailussa palkituista 43 kuvasta. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuva, toiselle sijalle yltänyt ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Jo 40 vuotta toimineeseen yhdistykseen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Nisäkkäät-sarjan voittajakuva, Ville Heikkisen ” Talven odotus” valittiin Vuoden Luontokuvaksi 2017.

Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailuun osallistui yli 14 000 kuvaa. Siinä oli kahdeksan perinteistä sarjaa (Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Taidetta luonnosta, Luonto ja ihminen sekä Nuorten sarja). Niiden lisäksi kilpailussa oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden erikoissarja, jonka voittajakuvasta Suomen Rahapaja Oy on tehnyt 10 €:n ja 20 €:n nimellisarvoiset hopeiset juhlarahat sekä 2 €:n erikoisrahan.

Vuoden Luontokuvaksi valittiin Nisäkkäät-sarjan voittaja, kuhmolaisen Ville Heikkisen kärppäkuva ”Talven odotus”. Voittokuvassa kilpailun tuomaristoa viehättivät piennisäkkään tasolle laskeutuva kuvakulma ja kuvaan saatu kärpän toiminnallinen olemus.

SARJAVOITTAJAT

Kasvit ja sienet -sarja: Apila, Timo Vesterinen, Kotka

Linnut-sarja: Morjens, Tomi Valtonen, Nummela

Maisemat-sarja: Kuusilampi, Ari-Matti Nikula, Rovaniemi

Nisäkkäät-sarja: Talven odotus, Ville Heikkinen, Kuhmo

Muut eläimet -sarja: Pöh, Sami Karjalainen, Kirkkonummi

Taidetta luonnosta -sarja: Riekonmarjapuu, Timo Vesterinen, Kotka

Luonto ja ihminen -sarja: Kala-apajalla, Ari Kuusela, Turku

Nuoret-sarja (alle 18 v): Harakoiden tappelu, Lasse Kurkela, Kauniainen

Sininen ja valkoinen: Kuuvaris, Kari Auvinen, Espoo

Yleisön suosikkikuva: Valon leikkiä, Taru Rantala, Taidetta luonnosta -sarja