Subjective trophies - metsästäjien muotokuvia

Subjective trophies - metsästäjän ja saaliin toinen kohtaaminen


Ranskalainen valokuvaaja Pierre Abensur on tarttunut mielenkiintoiseen ja omaperäiseen valokuvausaiheeseen: eri maiden metsästäjiä on kuvattu trofeineen riistaeläimen pyyntipaikalla. Hän koki metsästäjien trofeet pyrkimyksenä luoda eräänlainen jälleensyntyminen kertaalleen kaadetulle eläimelle. Niinpä hän halusi kuvata metsästäjän ja saaliin paluun metsästyspaikalle pyhiinvaelluksena, jossa merkityksellinen kohtaaminen syntyy uudelleen. Tätä korostaakseen hän pyysi metsästäjiä pukeutumaan parhaimpiinsa.

Kuva: Pierre Abensur

Valokuvissa esiintyy metsästäjiä saaliineen Afrikasta Aasiaan ja aina Suomeen asti. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Ålands jakt- och fiskemuseumin kanssa, ja se siirtyy Riihimäeltä kesäksi 2017 Ahvenanmaalle.

Kuva: SMM / Ilja Koivisto

Pierre Abensur on toiminut valokuvaajana useilla maailman kriisialueilla ja hänen kuviaan on julkaistu useissa sanoma- ja aikakauslehdissä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Subjective Trophies -näyttely on ollut esillä mm. Pariisissa Musée de la Chasse et de la Nature -museossa vuonna 2015.

 

 

Museokauppa
Keruut
Käpälän jälkiä -uutiskirje
Museoyhdistykseen jäseneksi
Suomen Metsästysmuseo Facebook Suomen Metsästysmuseo LinkedIn TM

Kantapuu