Suomen Metsästysmuseo – Finlands Jaktmuseum ry:n tarkoituksena on edistää suomalaisen metsästys- ja eräkulttuurin tallentamista ja tutkimusta sekä sen historian tunnetuksi tekemistä mukaan luettuna suomalaisten eränkäynti muualla maailmassa.

Yhdistyksen säännöt

Yhdistys perustettiin vuonna 1980, ja taustavoimina toimivat Suomen riistakeskus, Suomen Metsästäjäliitto, Metsähallitus, Suomen Kennelliitto ja Riihimäen kaupunki. Yhdistyksen tärkein tehtävä on ylläpitää Suomen Metsästysmuseota. Yhdistyksen jäseninä on yksityishenkilöitä, yhdistyksiä ja liikelaitoksia. Liittymällä Suomen Metsästysmuseo ry:n jäseneksi olet mukana tukemassa suomalaisen eräkulttuurin säilymistä. Jäseneksi voit liittyä ottamalla sähköpostitse yhteyttä museoon: info@metsastysmuseo.fi tai maksamalla jäsenmaksun alla olevan ohjeen mukaisesti.

Jäsenmainos 2018

Päätäntävaltaa yhdistyksen asioissa käyttää yhdistyksen varsinainen kokous, joka kokoontuu joka vuosi toukokuun loppuun mennessä. Toimeenpanovaltaa käyttää varsinaisen kokouksen valitsema hallitus. Hallitukseen kuuluu yksitoista varsinaista jäsentä sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Pysyvä edustus on Suomen riistakeskuksella, Suomen Metsästäjäliitolla, Metsähallituksella, Suomen museoliiton esittämällä jäsenellä ja Riihimäen kaupungilla.

Hallitus 2024

Tutustu Suomen Metsästysmuseon toimintaan.

Toimintakertomus 2023