Suomen Metsästysmuseon suosittu jouluikkuna on saanut lopullisen muotonsa. Tänä vuonna ikkunan taakse on kokoontunut eläimellinen joululaulukuoro. Orkesteria johtaa talviasuinen riekko, ja laulusta vastaavat mm. laulujoutsen ja teerikukko. Instrumentteja tassuissaan pitelevät ahma, saukko ja muut metsän tutut eläimet. Jouluikkunaa voi tulla katselemaan museon pääsisäänkäynnin vieressä, milloin vain omaan aikatauluun sopii. Asetelma on esillä loppiaiseen saakka.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo, Jouni Partanen

Metsästysmuseo on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12. mutta tiistaina 8.12. alkaa museon tonttujahti. Lapsille tarkoitetussa kisassa etsitään museon näyttelytiloihin eksyneitä joulumuorin apulaisia. Tonttujen löytäjien kesken arvotaan palkinto, jonka voittaja voi noutaa museolta ennen joulua. Jouluisen jahdin voi tehdä vaikka kahteen kertaan, sillä naapurissa Lasimuseolla on myös tarjolla lapsille suunnattu etsimisseikkailu.

Metsästysmuseo on mukana Museokortin joulukalenteri-kampanjassa Facebookissa. Oma luukku on vuorossa 16.12., jolloin tarjolla on arvontapaketti museokaupan tuotteista.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo, Jouni Partanen

Perusnäyttelyiden lisäksi Metsästysmuseolla ovat vuoden loppuun asti nähtävillä Vuoden luontokuvat 2019 sekä SM-palkintopuukot 2020. Lisäksi Jussi Twosevenin taidenäyttely Karhulla on asiaa on esillä 10.1.2021 asti.

Metsästysmuseo on auki ti-su klo 10-16. Museo on joulukuussa suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä jouluna 24.-26.12.2020. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä vierailun yhteydessä.