Suomen Metsästysmuseossa on parhaillaan esillä Talviriistaa-näyttely, jonka teemoja esitellään maaliskuun ajan myös Riihimäen kaupunginkirjastossa. Vitriinien näyttelyssä esitellään mm. talvimetsästysaiheista kirjallisuutta, kortteja, valokuvia ja metsästysyhdistysten seuramerkkejä. Esillä on myös pyyntivälineistöä.

Metsästyskausi sijoittuu monien mielikuvissa yksinomaan syksyyn. Talvi on kuitenkin pitkälle kevätkuukausille asti aktiivista pyyntiaikaa monille metsästäjille. Etelä-Suomessa kyttäillään tammikuussa peuroja ja ehkä villisikojakin. Samaan aikaan pohjoisessa hiihdellään latvalintujen, teerien ja metsojen perässä.

1900-luvun alussa saatiin saaliiksi kuvan ilves, jonka kynsistä valmistettiin näyttävät kellonperät. Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Taru Liukkonen.

Pienpetoja on perinteisesti metsästetty juuri talvisaikaan, kun turkis on ollut parhaimmillaan. Jänisjahtia taas jatketaan nykyäänkin helmikuun loppuun asti.

Kirjaston näyttely tuo nähtäville osan talvimetsästyksen eri puolista sekä riistalajeista. Vitriininäyttely on esillä kirjaston aukioloaikoina maaliskuun loppuun asti.