Suomen Metsästysmuseon kävijämäärä vuonna 2021 oli reilusti yli 13 000, mikä on selvästi edellistä vuotta parempi luku. Haastavasta tautitilanteesta huolimatta museo pysyi pääosin avoinna yleisölle ja normaali yleisötyö oli ajoittain mahdollista. Kevätkausi oli tautitilanteesta johtuen vaikea, mutta kesä sai taas ihmiset liikkeelle.

Loppuvuosi sujui jopa ennätysvuoden 2019 tahdissa. Syyskuussa vierailijat tulivat viime hetkillä tutkimaan Sako 100 vuotta -juhlanäyttelyä ja näyttelykauden päättävä Maritta Meckelborgin taidenäyttely Pohjolan Salo sekä vuoden 2020 luontokuvat saivat kuvataiteesta kiinnostuneet liikkeelle. Olosuhteisiin nähden museokävijöiden määrään ollaan museolla tyytyväisiä.

Sako 100 vuotta -juhlanäyttely sai erityisesti metsästäjät liikkeelle loppukesästä. Voimassaolevalla metsästyskortilla sisäänpääsy museoon on ilmainen. Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Katja Jaakkola.

Metsästysmuseo pystyi avaamaan näyttelytilat yleisölle poikkeuksellisesti vasta 16.2. alkaen ja maaliskuun lopulla ovet suljettiin huhtikuun loppupuolelle asti. Varsinainen museotyö pysyi kuitenkin koko ajan käynnissä. Kuva-, esine-, arkisto- ja kirjakokoelmia on järjestetty ja luetteloitu, oppilaitosyhteistyötä viety eteenpäin ja alkuvuodesta ilmestyvän amerikansuomalaisten metsästyskulttuuria käsittelevän tietoteoksen parissa on tehty paljon töitä.

Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulu taiteili museon piha-alueelle näyttäviä teoksia toukokuussa. Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Emilia Haavisto.

Vuoden keskeinen tapahtuma oli tulevan erä- ja luontokulttuurimuseon perustamispäätös ja Metsästysmuseoyhdistyksen lähteminen perustajajäsenenä mukaan tulevan museon taustasäätiöön.

Metsästysmuseo kiittää kaikkia vierailijoita ja yhteistyökumppaneita ja toivottaa iloista uutta vuotta.