01.06.2022 - 02.10.2022

Suomen Metsästysmuseon yhteistyö Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän kanssa saa jatkoa, kun museon puistoon saapuu jälleen näyttäviä luonnon ihmeitä. Tällä kertaa tarkastelun kohteena on pääasiassa kasvimaailman edustajia, kotoisia ja pihapiiristä tuttuja lajeja.

Alkuperäinen ajatus kukkaniitystä on teosten työstämisen aikana laajentunut. Ympäristöä ei ole rajattu vain niityksi, eivätkä ainoastaan kukat ole olleet taiteilijoiden kiinnostuksen kohteina. Puistonäyttely tuo katsojan ihmeteltäväksi niin metsäiset vanamot ja sinivuokot kuin kirsikkapuun ja unikotkin. Kesän tuttavat voikukat loistavat värillään ja lumpeenkukat laajentavat tarkastelua vesielementtiin. Kukkakedon keskellä liikkuu myös eläimiä, pupuja ja lokkeja. Ajankohtaisiin ilmiöihinkin otetaan taiteen avulla kantaa.

Lumpeenkukat, Sirpa Karvinen. Sekatekniikka. Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen.

Ryhmän tavoitteena on ollut tehdä kaunis näyttely. Kukkien sikermä toden totta tuokin uudenlaista kauneutta museon puistoon. Samalla vierailija voi löytää uusia näkökulmia tuttuihin kasveihin. Esimerkiksi rikkaruohoksi luokittelu taitaa olla kulttuurillista, luonto kun onnistuu tekemään rikkaruohoistakin kauniita.

Puistonäyttely on esillä Metsästysmuseon puistossa vuorokauden ympäri ja se on kaikkien vapaasti tutkittavissa silloin kun itselle parhaiten sopii.