18.05.2021 - 30.09.2021

Tämänvuotista Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän näyttelyä voisi kuvata poikkeusolojen näyttelyksi, koska ulkona puistossa olevia veistoksia ei ole päästy lainkaan tekemään opiston veistotiloissa. Suurin osa veistoksista on koottu vuosien varrelta. Uusia veistoksia on vain muutama, jotka on tehty kotona omissa työtiloissa. Aulanäyttelyn työt sen sijaan ehdittiin saada valmiiksi ennen koronasulkuja.

Uhanalainen luonto on ollut ryhmän aiheena jo pidempään, koska se puhuttelee jokaista tekijää omalla tavallaan. Veistoryhmässä on hyvin syvällisesti ajattelevia henkilöitä, joten kaikissa töissä on jotakin ainutkertaista, oli kyseessä sitten mikrotasolla liikkuvat kultakuoriaiset tai jykevä karhu. Nähtävillä on eri taiteilijoiden tulkintoja ja näkemyksiä, joita on avattu lisätiedotteilla, jotta katsojallekin selviäisi töiden taustat. Nämä tiedotteet ovat esillä puistossa puissa ja aulassa seinällä.

Metsästysmuseon puistoon on veistosnäyttelyn lisäksi järjestetty lapsille etsintätehtävä. Puistoon on piilotettu lähiluonnon pikkuotuksia löydettäväksi ja tunnistettavaksi.

Näyttelyssä on esillä kolmisenkymmentä työtä kymmeneltä eri taiteilijalta.

Uhanalainen luonto -näyttely esillä Metsästysmuseolla 18.5.-30.9.2021.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen