Koulujen syysloma koittaa taas, ja miten onkaan sopiva aika pistäytyä museossa. Lasten kanssa museovierailu sujuu parhaiten, kun käyntiin valmistautuu ja museossa lapsille tarjotaan pientä puuhaa.

Ennen vierailua kannattaa keskustella lasten kanssa siitä, mihin ollaan menossa ja mitä voisi olla odotettavissa. Metsästysmuseon houkutuksia voisivat olla esimerkiksi täysikokoinen hirvi ja karhu tai kokonaisina täytetyt gepardit.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen.

Syysloman ajaksi 18.-23.10.2022 Metsästysmuseolle on järjestetty pientä itsenäistä puuhaa lapsiperheille:

Värisuunnistus puistossa. Metsästysmuseon laajasta puistosta löytyy valtavasti erivärisiä luonnontuotteita, kuten lehtiä, kaarnaa, kiviä, jne. Nappaa museon lastennurkkauksesta värisuunnistuskartta ja lähde puistoon etsimään värejä.

Itse tehty opastus. Jos museossa vieraillaan muutaman lapsen kanssa, voidaan laatia yhdessä opastettu kierros. Jokaiselle jaetaan jokin huone, johon perehdytään hetki itsenäisesti. Sitten vain ryhmä kokoon ja lähdetään kierrokselle. Jokainen vuorollaan esittelee uuden tilan. Voitte myös käydä valitsemassa tiloista esim. 1-3 esinettä, jotka sitten esittelette omalle ryhmälle. Metsästysmuseon näyttelytilat jakaantuvat näin: Vaihtuvien näyttelyiden tila, Merilinnustus, Jaakko Ojanperän trofeekokoelma, asesali, OTSO-sali, Jahdin lumo.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Emilia Haavisto.

Salaisen aarteen metsästys. Valitkaa yksi, joka on salaisen aarteen omistaja. Hän valitsee huoneesta jonkun esineen ja muiden pitää yrittää arvata, mikä se on. Arvaajat saavat vuorotellen kysyä omistajalta kysymyksiä, joihin voi vastata ”kyllä” tai ”ei”. Isoissa tiloissa arvailuun voi yhdistää liikkumisen tilassa. Aarteenomistaja voi sitten kertoa polttaako vai kylmeneekö, sen mukaan, kuinka lähellä esinettä liikutaan.

Lastennurkkaustamme on uudistettu ja sieltä löytyy mm. luonnon asioiden tutkimista suurennuslaseilla, kiikarointia, kalastuspeli ja kirjoja lueskeltavaksi. Näyttelyitä voi kiertää myös eläinbingolomakkeen avulla, jonka löydät lastennurkkauksesta. Löydätkö eläimet näyttelystä?

Aivan naapurissa sijaitsee Suomen lasimuseo, jossa myös on järjestetty puuhaa lapsille syysloman ajaksi. Masut saa täyteen lasimuseolla sijaitsevasta Ravintola Klaasista. Tervetuloa Metsästysmuseoon syyslomalla!

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen.