Taiteiden yö järjestetään Riihimäellä jälleen perjantaina 9.9.2022. Suomen Metsästysmuseo on menossa mukana ja tarjoaa näyttelyiden lisäksi ohjelmaa lapsille ja aikuisille.

Mirjami Lindholm tekee kasvomaalauksia kahden tunnin ajan klo 16 alkaen. Maalauksen hinta on 2 e/kpl. Lapsille on tarjolla myös omatoimista asfalttiliitupiirtelyä, mikäli sää vain sallii sekä ötökkäetsintää Metsästysmuseon puistossa. Sisätiloissa aikaa voi viettää esimerkiksi eläinbongausbingon merkeissä.

Lapsille ja lapsenmielisille tarjotaan myös nukketeatteria. @satu.tati avaa matkalaukkunsa ja esittää nukketeatteritarinan siitä kuinka koirasta ja ihmisestä tuli ystävät. Esitykset klo 17.30 ja 18.30, kesto n. 20 minuuttia. Tarina sopii kaiken ikäisille.

Jaakko Ojanperän trofeekokoelmasalissa nähdään tasatunnein Virpi Suutarin ohjaama lyhytelokuva Eleganssi. Elokuvassa seurataan tunnettuja yritysjohtajia, joita yhdistää intohimo metsästykseen ja metsästyskoiriin. Keskeisessä osassa on kirjankustantaja Heikki A. Reenpää, jonka syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Vuonna 2016 ensi-iltaan tullut elokuva on palkittu Tampereen elokuvajuhlilla sekä Oberhausen lyhytelokuvafestivaalilla Saksassa.

Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän taiteilijat ovat tavattavissa ja kertomassa puistonäyttelyn teoksistaan klo 18-19. Lisäksi järjestetään puolen tunnin mittainen opastettu kierros museon perusnäyttelyihin klo 19.30. Evästulet palavat museon kodassa koko illan ja Suomen Metsästyskirjaston eräkirjojen poistomyynnistä voi jälleen etsiskellä edullisia kirjalöytöjä. Metsästysmuseoon on perjantaina 9.9. vapaa pääsy klo 16-21.

Riihimäen Taiteiden yön koko ohjelman löydät kaupungin kotisivuilta.