Pakkasten tultua jäälinnan tekokin helpottuu. Suomen Metsästysmuseon ikkunaan valmistui lasten toteuttama linnoitus, joka on kaikkien ulkoilijoiden nähtävillä museon pääsisäänkäynnin vieressä. Jäätiilistä tehdyn linnan sisällä asustelee tonttuja, jotka kurkistelevat linnan ikkuna-aukoista ohikulkijoita.

Jäälinnan ulkovuorauksesta ovat vastanneet Riihimäen perhepäivähoitajien lapsiryhmät, jotka kaikki tarttuivat innolla haasteeseen. Linnan ulkotiilien nuorimmat taiteilijat ovat vain vuoden vanhoja. Ulkoasu viimeisteltiin museolla liimailutalkoissa ja lopputulos saatiin esille hyvissä ajoin ennen joulua.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen

Jouluikkuna sai täyden valaistuksen lauantaina 27.11. Joulutori-tapahtuman yhteydessä. Tuolloin käsitöiden, leivonnaisten ja erilaisten lahjatavaroiden myyjät täyttivät Lasimuseon ja Metsästysmuseon näyttelytilat.

Väkeä oli mukavasti hankaloituneesta koronatilanteesta huolimatta. Tapahtumassa käytettiin maskeja ja vierailijoiden kulkureitti oli suunniteltu niin, että turhilta ruuhkautumisilta vältyttiin.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Taru Liukkonen