Museossa 20 480 kävijää

Metsästysmuseo avautui vuonna 2019 yleisölle vasta 16.5., kun uusi perusnäyttelyosio OTSO valmistui. OTSOn valmistuminen päätti vuonna 2013 alkaneen perusnäyttelyuudistuksen. Rakentamisesta johtuneen kiinniolon vuoksi vuoden kävijämäärän ennakoitiin jäävän keskimääräistä alemmaksi, mutta kävikin päinvastoin: museossa vieraili vuoden aikana kaikkiaan 20 480 kävijää.

Ennätyksellisestä kävijämäärästä päätellen OTSO-näyttelyyn kohdistui huomattava odotusarvo, ja näyttelystä saatu palaute on ollut pääasiassa positiivista. Ennätyksestä on kiittäminen myös mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Hannu Nevalaisen valokuvanäyttely Majavanlastuja ja maamme eturivin moottorisahaveistäjien puistonäyttely kesällä, Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän Siivekkäät ja hännäkkäät syksyllä sekä Tero Makkosen ja Tini Sauvon valokuva- ja kuvataidenäyttely Ilvolan väkeä loppuvuodesta edustivat Metsästysmuseolle ominaista monipuolista tarjontaa. Vakiintuneita vuotuisnäyttelyitä, vuoden luontokuvia ja puukonvalmistuksen SM-kisojen palkittuja töitä, tiedetään myös asianharrastajien parissa jo odottaa.

Museon kävijämäärä oli menneellä vuosikymmenellä tasaisesti 18 000 ja 19 000 välillä, jääden edellisenä ennätysvuonna 2016 noin neljänkymmenen kävijän päähän tasakymmentuhansista. 20 000 vuosikävijän raja rikkoutui siis sopivasti samalla kun aloitetaan uusi kakkosella alkava vuosikymmen. Metsästysmuseo kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita menneestä ennätysvuodesta ja toivottaa menestyksekästä uutta vuotta 2020!

Uusi perusnäyttelyosio OTSO houkutteli kävijöitä. Ennätysvuoden jälkeen kelpaa kiikaroida uudelle vuosikymmenelle. Kuva: SMM / Rosa-Maria Saarinen