Taas julistetaan talviretkeilyn ja reippaan ulkoilmaelämän ilosanomaa! Ohjelmaa on luvassa koko perheelle: poni- , koira- ja lammasajeluita, kaverikoiria, nuotiotulia, liikunnan riemua ja talvitaidetta. Seuraa nostoja Talvikin sisällöstä facebook-sivultamme viikoittain tammikuusta lähtien!

Talvikki on tällä kertaa puhtaasti ulkoilmatapahtuma, koska museon näyttelytilat ovat rakennustyön vuoksi suljettu toukokuuhun saakka. Talven ehdoton kuningatar Talvikki on luonnollisesti paikalla ja hänen kanssaan pääsee juttusille ja vaikka kaverikuvaan. Reipasta laulua kajahtaa esiintymislavalla klo 12 Riihimäen Mieslaulajien esittämänä. Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulu laatii taidetta lumesta ja jäästä ja Riihimäen VPK esittelee paloautoa tarvikkeineen.

Toivottavasti sammutustoimia ei kuitenkaan tarvita, sytytystoimia sen sijaan varmasti: Suomen Erätaitoseuran risukeitinharrastajat touhuilevat kekseliäiden keittimiensä kanssa, ja retkeilytoimittaja Joppe Ranta esittelee suomalaista talviretkeilyn huippuinnovaatiota, louevaatetta, kenttäolosuhteissa autenttisesti rakotulen ääressä. Taitaa museon omalla Erämies Erkkiläiselläkin olla ”kinthaansa” pelissä rakotulien laatimisessa…

Suomen Karva-Kaverit ry:tä edustavat Hissu Toivosen mainiot vetoeläimet, ponit, koirat ja supersuosittu Anni-lammas. Kaverikoirat ovat myös paikalla uusia kavereita etsimässä ja vanhoja tuttuja tapaamassa. Nelijalkaisten lisäksi myös siivekkäitä muistetaan, kun Birdlife Kanta-Häme antaa lintujen talviruokintavinkkejä.

Riihiladun pisteellä pääsee testaamaan lumikenkiä tällä kertaa oikein kunnon hangessa ja napakelkassa saa kokea vauhdin hurmaa vanhaan tyyliin. REETU ry on tuttuun partiolaistapaan aina valmiina palvelemaan nälkäisiä ja janoisia kävijöitä yhdessä Riihimäen seurakunnan kanssa. Sitä ainoaa oikeaa lätynkääntämistapaa päässee tänäkin vuonna kokeilemaan ihan itse! Yhteisvastuukeräyksen hyväksi myydään museon aulassa kudonnaisia, joten ei hätää, vaikka tapahtuman aikana sattuisi pakkanenkin nipistelemään.

Tervetuloa talvesta nauttimaan, ollaan kaikki ihan pihalla!