Näyttelyt

Suomen Metsästysmuseon näyttelyt tarjoavat monipuolisen katsauksen suomalaisen metsästyksen kymmentuhatvuotiseen historiaan elinkeinosta harrastukseksi.

Näyttelyt

Näyttelyissä voi tutustua mm. metsäpeuran ajopyyntiin, merilinnustukseen ja hylkeenpyyntiin. Esillä on erilaisia pyyntivälineitä ja -tapoja kivikaudelta nykypäivään. Myös karhuun ja muihin riistaeläimiin liittyvät uskomukset ja metsästysonnea tuovat taikaesineet esitellään. Järjestämme myös mielenkiintoisia erikoisnäyttelyitä. Metsästysmuseo tarjoaa näyttelyitä myös lainaksi.

Tutustu verkkonäyttelyihin

Varustauteena luontoon
Varustautuneena luontoon
Miten tekniikan kehitys ja yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet suomalaisten luontosuhteeseen?

A. E. Järvinen -verkkonäyttely esittelee erään maamme pidetyimmistä eräkirjailijoista. Erätarinoiden lisäksi tämä lahjakas metsänhoitaja tuli tunnetuksi taidemaalarina, erämiehenä ja suurena Lapin ystävänä.

Suomen Metsästysmuseo 30 vuotta. Suomen Metsästysmuseon 30-vuotinen historia on koostettu videoesityksen muotoon. Metsästysmuseon juuret juontavat 1930-luvulle ja Suomen Yleisen Metsästäjäliiton kokoukseen, jossa tehtiin päätös museon perustamisesta. Todellisuudessa museotoiminta sai kunnolla alkunsa vasta 1970-luvulla Porvoossa Suomen Metsästys- ja riistanhoitomuseon nimellä. Tilaongelmista johtuen museolle etsittiin uusia tiloja, ja 1980-luvun lopulla alettiin Riihimäelle rakentaa uudisrakennusta, jossa Metsästysmuseo aloitti toimintansa vuonna 1990. Museon kolmesta vuosikymmenestä on koostettu tämä esitys.