Muutaman vuoden tauolla ollut Pönttöpäivä-tapahtuma järjestetään jälleen Suomen Metsästysmuseolla lauantaina 18.3. kello 10-14. Pönttöpäivänä kävijät voivat naulata ja naputtaa itselleen linnunpöntön Versowood Oy:n lahjoittamasta puutavarasta. Tule ajoissa paikalle, sillä lautapaketteja on rajallinen määrä. Pönttöjä jaetaan yksi per henkilö niin kauan kuin tavaraa riittää.

Pöntön rakennuksessa opastavat Birdlife Kanta-Hämeen vapaaehtoiset asiantuntijat. Pönttötarpeet voi noutaa mukaan kotiin tai nikkaroida paikan päällä. Riihimäen partiolaiset ovat sahanneet ja poranneet pönttötarpeet etukäteen, joten oman pöntön kokoaminen on pientä naulailua vaille valmis.

Suomen Metsästäjäliiton asiantuntija tulee paikalle esittelemään sorsien keinopesien tekoa. Partiolippukuntien Riihimäen Erätyttöjen ja Eräpoikien tuki ry myy grillimakkaraa ja kahvia pöntönrakentajille. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Päivän aikana sisälle näyttelyihin pääsee tutustumaan puoleen hintaan, joten kannattaa käydä kurkkaamassa uusin Talviriistaa-näyttely.

Pönttöpäivä oli alunperin riihimäkeläisen Paloheimo Oy:n perinne, jossa kaupunkilaisille jaettiin pönttötarpeita sahan varastosta. Suomen Metsästysmuseo herätti tapahtuman uudelleen henkiin keväällä 2010 yhteistyössä Versowood Oy:n kanssa.

Pönttöpäivässä mukana:
Versowood Oy
RTV Oy
Kuljetus Uimonen Oy
Aamuposti
Riihimäen Erätyttöjen ja Eräpoikien Tuki ry
Birdlife Kanta-Häme
Suomen Metsästäjäliitto