Valokuvat

Metsästysmuseossa on Suomen laajin metsästykseen liittyvä kuva-arkisto.

Metsästysmuseossa on Suomen laajin metsästykseen liittyvä kuva-arkisto. Se tarjoaa lukuisia näköaloja suomalaiseen metsästyskulttuuriin ja monipuolista aineistoa tutkimukselle, julkaisuille ja näyttelyille. Kokoelma kattaa mm. seuraavat aihepiirit: metsästys, aseet ja pyyntivälineet, erävarusteet, riistanhoito, eläimet, luontokuvat, henkilökuvat ja erilaiset tapahtumat. Vanhimmat kuvat ovat 1800-luvun lopulta. Kuva-arkistossa on noin 140 000 valokuvaa ja negatiivia, joista 17 500 kuvaa on luetteloitu. Kuva-arkistoon on tallennettu Suomen Kennelliiton kuva-arkisto ja Kanakoirakerho-Hönshundssektion ry:n historiallisten kuvien kokoelma.

Kantapuu-tietokannassa sekä Finnassa voit etsiä luetteloituja kuvia ja niiden tietoja. Tietokannan kautta voit tehdä kuvatilauksia tai antaa kuvista palautetta. Kantapuussa olevat esinekuvat ovat myös tilattavissa. Kuva-aineistoa digitoidaan jatkuvasti lisää, joten kannattaa kysyä, jos ei löydä etsimäänsä Kantapuusta.

Suomen Metsästysmuseon kuva-arkistoon kerätään edelleen hyviä ja käyttökelpoisia metsästyksen historiaan ja nykypäivään liittyviä kuvia. Kokoelmaa kartutetaan noudattaen Kokoelmapoliittisen ohjelman linjauksia. Lahjoitusasioissa ota yhteyttä kuva-arkistoon.

Tarkoilla taustatiedoilla varustetut kuvat ovat käytön kannalta arvokkaimpia. Kuvan perustiedoista olisi hyvä selvitä kuvausaika ja -paikka, kuvassa olevat henkilöt, kuvanottaja ja mahdolliset muut kuvaan liittyvät erikoistiedot. Itse käytännön metsästystä ja saaliin käsittelyä kuvaavat kuvat ovat myös usein pelkkiä saaliskuvia käyttökelpoisempia.

Kuvia kokoelmista