Valokuvat

Metsästysmuseossa on Suomen laajin metsästykseen liittyvä kuva-arkisto.

Metsästysmuseossa on Suomen laajin metsästykseen liittyvä kuva-arkisto. Se tarjoaa lukuisia näköaloja suomalaiseen metsästyskulttuuriin ja monipuolista aineistoa tutkimukselle, julkaisuille ja näyttelyille. Kokoelma kattaa mm. seuraavat aihepiirit: metsästys, aseet ja pyyntivälineet, erävarusteet, riistanhoito, eläimet, luontokuvat, henkilökuvat ja erilaiset tapahtumat. Vanhimmat kuvat ovat 1800-luvun lopulta. 

Kuva-arkiston laajuus on noin 165 000 vedosta, diaa ja negatiivia, joista noin 26 500 kuvaa on luetteloitu. Kuva-aineistoa digitoidaan jatkuvasti lisää ja julkisiin valokuvakokoelmiin voi tutustua vapaasti Kantapuu-Finna tietokannassa. Tietokannan kautta voi myös antaa kuvista lisätietoja. Kuvatilaukset tehdään kuva-arkistosta vastaavalle amanuenssille ensisijaisesti sähköpostitse.

Kuva-arkistoon kerätään aktiivisesti metsästykseen ja eräkulttuuriin liittyviä valokuvia. Kokoelmaa kartutetaan noudattaen museon kokoelmapoliittisen ohjelman linjauksia. Valokuva-arkistoon talletetaan sekä historiallisia että nykypäivän dokumentointiin liittyviä kuvia analogisessa ja digitaalisessa muodossa. Kuvakokoelmiin liitettävistä valokuvista toivotaan mahdollisimman tarkkoja perus- ja taustatietoja.

Kaikissa valokuva-arkistoon liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot sähköpostitse tai puhelimella valokuvakokoelmista vastaavalle amanuenssille.

Kuvia kokoelmista