Suomen Metsästysmuseo on iloinen ja ylpeä ilmoittaessaan, että Helsingin yliopiston dosentti, FT Riku Hämäläinen on liittynyt Metsästysmuseon tiimiin kuva-arkiston vastaavana amanuenssina. Tämän lisäksi hän tulee osallistumaan museon näyttelyiden suunnitteluun sekä julkaisutoimintaan. Hämäläinen aloitti tehtävässään 1. joulukuuta 2023.

 

Riku Hämäläinen on ansioitunut dosentti Helsingin yliopistossa, ja hänen vankka asiantuntemuksensa liittyy vahvasti perinteen ja kulttuurihistorian tutkimukseen. Hämäläinen on tehnyt merkittävää työtä alan tutkimuksessa ja on julkaissut useita arvostettuja artikkeleita sekä tutkimuksia mm. karhun merkityksestä ja metsästyksestä sekä museokokoelmien käytöstä tutkimuksessa.

Suomen Metsästysmuseo on kansallinen instituutio, joka omistautuu metsästyshistorian ja -kulttuurin säilyttämiseen ja esittelyyn. Riku Hämäläisen liittyminen museon asiantuntijatiimiin vahvistaa entisestään museon asemaa alan johtavana tutkimuskeskuksena.

”Haluamme toivottaa Riku Hämäläisen lämpimästi tervetulleeksi Suomen Metsästysmuseoon. Hänen laaja-alainen osaamisensa ja kokemuksensa museoalalta tuovat arvokasta panosta museomme tutkimus- ja näyttelytyöhön”, sanoo Pekka Allonen, Suomen Metsästysmuseon johtaja.

Riku Hämäläinen itse on innoissaan uudesta roolistaan: ”Ensimmäisen kerran olin tekemässä näyttelyä Suomen Metsästysmuseoon opiskelijana vuonna 1992, ja nyt ympyrä ikään kuin sulkeutuu. Luonto, metsä ja metsästys kuuluvat olennaisesti ihmisen kulttuurihistoriaan. Museon tehtävä on paitsi dokumentoida ja esitellä tätä, myös haastaa kävijöitä ajattelemaan asiaa eri näkökulmista.”

Lisätietoja:

Pekka Allonen 

Museonjohtaja

045 170 1585

pekka.allonen@metsastysmuseo.fi