Viime vuoden lopulla Suomen Metsästysmuseo avasi tilin Instagramiin. Tarkoitus ei ole korvata Facebookin puolella tapahtuvaa tiedottamista, vaan tarjota erilainen lähestymistapa museon arkeen, näyttelyihin, tapahtumiin ja kokoelmiin.

Osittain Instagramissa ja Facebookissa tehdään samojakin julkaisuja, mutta luonteeltaan Instagram on visuaalisempi ja seuraajille pyritään tarjoamaan tyylikkäitä kuvia Metsästysmuseon näyttelyistä ja esineistä. Samalla esitellään museon ajankohtaista toimintaa.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo / Jouni Partanen

 

Lisäksi Instagramia käytetään kahdenlaiseen tarinankerrontaan. Korona-aikaisen verkkonäyttelyinnostuksen keskellä Metsästysmuseo pyrkii tarjoamaan oman erikoisalueensa kulttuurihistoriallista sisältöä suoraan some-seuraajalle, eikä pelkästään erillisenä verkkonäyttelynä. Verkossa selailtava 360-näyttelykin Metsästysmuseolta löytyy osoitteesta: https://www.metsastysmuseo.fi/nayttely/virtuaalikierros-metsastysmuseossa/. Instagramin puolella sen sijaan tarjotaan pieniä tietoiskuja näyttelyistä ja metsästyksen historiasta sekä toisaalta museotyöstä ja siitä, mitä museolla tapahtuu näyttelytilojen kulisseissa.

Sisältöä kertyy pikkuhiljaa. Toistaiseksi on käsitelty uusimman Otso-perusnäyttelyn kautta mm. suomen asuttamista, peuran -ja hylkeenpyyntiä, turkismetsästystä sekä toisaalta museonäyttelyn valmistelua Behind the Scenes- otsikolla. Sisältöä julkaistaan päivittäin, tervetuloa seuraamaan! IG: @metsastysmuseo, https://www.instagram.com/metsastysmuseo/.