Suomen Metsästysmuseon kolme vuosikymmentä Riihimäellä on saatettu visuaaliseen muotoon ja kaikkien saataville. Media-assistentti Katja Jaakkolan koostamassa videoesityksessä museon kolmea vuosikymmentä tarkastellaan mm. valokuvien ja näyttelyjulisteiden kautta.
Päätös Metsästysmuseon perustamisesta tehtiin jo 1930-luvulla, jolloin Suomen Yleisen Metsästäjäliiton hallitus päätti saattaa suomalaisen metsästysperinteen museotoiminnan alle. Käytännön toiminta jäi kuitenkin tuolloin vähäiseksi ja vasta 1970-luvulla Porvoossa aloitti toimintansa Suomen Metsästys- ja riistanhoitomuseo. Tälläkin kertaa museo oli hankaluuksissa, eikä kunnollisia tiloja ollut saatavilla.
Riihimäelle museo siirtyi vuonna 1990, jolloin myös avautui sille rakennettu uudisrakennus. Nyt museotoiminta käynnistyi uudella innolla, uudessa rakennuksessa ja uudella rahoituspohjalla. Ammatillista ja laadukasta museotyötä on pystytty tekemään siitä lähtien.
Suomen Metsästysmuseo on monella tapaa omaleimainen museo, jonka aihepiireissä yhdistyvät kulttuurihistoria ja luonnontiede. Keruutoimintaa on kehitetty vuosien varrella, ja museo on kotimaisen asetuotannon tallentamisen vastuumuseo. Tapahtumien ja näyttelytoiminnan lisäksi museo pitää sisällään todennäköisesti Pohjoismaiden laajinta metsästysalan kirjastoa ja hieman poikkeuksellisesti museolla on myös oma tutkijoiden käytössä oleva arkisto.
Monipuolista toimintaa kelpaakin muistella. Videoesitys museon kolmesta vuosikymmenestä on katseltavissa täällä.