Jaakko Ojanperän kiinnostus metsästykseen alkoi jo hyvin nuorena kotimaisemissa Alastarolla, Varsinais-Suomessa. Siitä lähtien metsästyksellä on ollut keskeinen osa hänen elämässään. Ojanperä halusi määrätietoisesti kehittää taitojaan sekä hankkia tietoa ja kokemuksia metsästyksestä mahdollisimman laaja-alaisesti ja kansainvälisesti. Toteuttaakseen haaveensa hän kouluttautui rakennusmestariksi. Vuosina 1964 – 1995 hän työskenteli ja asui pääasiassa ulkomailla, lähinnä USA:ssa ja Afrikassa, sekä YIT-yhtymän palveluksessa että itsenäisenä yrittäjänä. Jaakko Ojanperä on ollut työtehtävissä yli 60 maassa, ja kaikkialla hän on harrastanut metsästystä. Hän on aina järjestänyt jahtinsa ja safarinsa itse. Kotimaassa tärkeät metsästysalueet ovat olleet Varsinais-Suomessa ja Kainuussa.

Jaakko Ojanperä on maailmanlaajuisesti tunnetuin suomalainen metsästäjä, joka on saavuttanut kansainvälisten metsästäjäpiirien ja metsästyksen asiantuntijoiden arvostuksen. Hän on vuosikymmenet tehnyt suomalaista metsästyskulttuuria tunnetuksi maailmalla ja hyvällä esimerkillään lisännyt kiinnostusta metsästystä kohtaan. Vuonna 1997 Ojanperä lahjoitti kansainvälisesti sekä laajuudessaan että harvinaisuudessaan huomattavan trofeekokoelmansa Suomen Metsästysmuseolle. Näin hän on halunnut antaa kaikille mahdollisuuden tutustua eläintieteellisesti arvokkaaseen kokoelmaansa.

Eräneuvoksen arvonimiä on myönnetty vuodesta 1989 alkaen eränkäynnin piirissä ansioituneille henkilöille. Projektipäällikkö Jaakko Ojanperä on yhdestoista, joka saa tämän arvonimen.

Suomen Metsästysmuseon hallitus ja henkilökunta onnittelee lämpimästi uutta Eräneuvosta.