Missä lapset viihtyisivät? Mitä tehdä lasten kanssa, kun tuttavaperhe tulee vierailulle? Minne isovanhemmat voisivat viedä rakkaan lapsenlapsensa? Minne voisi tehdä eväsretken lasten kanssa? No Metsästysmuseoon!

Vaan mikä tekee Metsästysmuseosta kiinnostavan kohteen lapsille – ei kait sentään kaikki lapset ole kiinnostuneita metsästyksestä? Eivät ole, eikä tarvitsekaan olla, mutta eläimet tuppaavat perheen pienimpiä kiinnostamaan. Metsästysmuseon perusnäyttelyissä on esillä yli sata eläinlajia Suomesta, Euroopasta, Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta. Jaakko Ojanperän trofeekokoelmasalissa voi katsella gepardia lähietäisyydeltä tai laskea, kuinka monta hammasta mahtuu virtahevon kitaan. Otso-näyttelyssä taas voi kuvata itsensä kahdella jalalla seisovan karhun kanssa

Tekemistä lasten kanssa

Innokkaimmat luonnontutkijat voivat tunnistaa lintuja, ja eläinten turkkejakin pääsee kokeilemaan. Museon asekokoelmat kiinnostavat varmasti myös, ja vaihtuvat näyttelyt tarjoavat aina jotain uutta nähtävää taiteesta luontokuviin ja riistaeläimiin. Kierroksen kruununa Jahdin lumo -näyttelyssä esitellään Suomessa eläviä tulokas- ja vieraslajeja sekä tietenkin Euroopan suurin maaeläin, hirvi, luonnollisessa koossaan. Vierailun ratoksi lipunmyynnistä voi pyytää bingolomakkeen ja merkkailla siihen näkemiään eläimiä.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Emilia Haavisto.

Museossa voi myös piirtää, se on ihan sallittua, kunhan ei piirtele museoesineisiin. Eläimiä kelpaa taiteilla paperille, kun edessä on ihan aito malli. Metsästysmuseon otso esimerkiksi seisoo mukisematta paikallaan pitkiäkin aikoja. Lastennurkkauksessamme pääsee tutustumaan ilveksen elämään sekä rauhoittumaan kirjojen parissa tai tutkimaan lähiluonnon ihmeellisyyksiä.

Lastennurkkauksessa on paljon puuhaa lapsille.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Emilia Haavisto.

Puuhaa myös museon piha-alueella

Museon puisto on tilava paikka eväiden syöntiin tai vaikka pieniin pihapeleihin. Puistossa on nuotiopaikalla varustettu kota, jonne mahtuu mukavasti kymmenkunta henkeä, enemmänkin, jos ollaan lähekkäin. Vuokraamme kotaa hintaan 20 e/tunti tai 60 e/vrk (sisältää polttopuut). Miltä kuulostaisi vaikkapa lasten syntymäpäiväkutsut museoalueella? Pieni sadekaan ei haittaa, jos käytössä on kota ja museo on avoinna.

Metsästysmuseon kotaa voi vuokrata omaan käyttöön.

Kuva: Suomen Metsästysmuseo/Jouni Partanen.

Museovierailun kustannukset eivät päätä huimaa. Aikuiset pääsevät ilmaiseksi metsästyskortilla tai museokortilla (norm. 8 e), ja lasten lipusta veloitetaan 4 euroa. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään ja eläkeläisetkin alennettuun hintaan vitosella. Isommille porukoille voimme järjestää myös toiveiden mukaan räätälöidyn opastuksen arkisin museon avoinnaoloaikoina hintaan 40 euroa.

Tervetuloa Metsästysmuseoon vaikka koko suvun voimin!